Wereldschool

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Wereldschool

Snel integreren in een nieuw land gaat het makkelijkst als u zich verstaanbaar kunt maken in de nieuwe taal. Het leren van een nieuwe taal kost alleen veel tijd. Begin daarom vóór vertrek al met het leren van de taal.

Taaltrainingen

De Wereldschool biedt hiervoor taaltrainingen voor het hele gezin. De docent komt bij u thuis en geeft u en/of uw kinderen privé-les in de gewenste taal.

Zelfstudie

Daarnaast kunt u zelf ook veel oefenen. Plak in huis post-its op verschillende voorwerpen en schrijf daarop de vertaling, oefen tijdens het eten als gezin de cijfers, de dagen van de week en de maanden van het jaar. Probeer zoveel mogelijk klanken op te pikken door filmpjes en liedjes in de nieuwe taal te beluisteren. Hou het vooral leuk en besteed extra aandacht aan de kinderen.

Online tips Hoe doe u dit op de goede manier? Lees het in de nieuwsbrief van de Wereldschool: www.wereldschool.nl/.

Kijk voor tips ook op hun Facebookpagina of op hun Twitterpagina.