Voordracht "ons verzekeringspakket als expat"

Omdat we regelmatig geconfronteerd worden met  vragen omtrent  ziekte-en andere verzekeringen en hun raakpunten met de sociale zekerheid op internationaal vlak. heb ik een expert terzake uitgenodigd om te komen spreken "over ons verzekeringspakket als expat : globaal, lokaal of glokaal ?“ met aansluitend mogelijkheid tot aanschuiven aan een gezellige dis in een nog te bepalen restaurantje in de buurt.

Onze spreker, Filip Declercq, heeft 28 jaar ervaring in verzekeringen, waarvan 16 jaar met een internationaal aspect. Hij is CEO van Expat & Co, een verzekeraar die hij speciaal voor de internationale mens heeft opgericht.

Filip Declercq zal ons toelichten hoe je je verzekeringspakket best samenstelt als international (expat, gedetacheerde, pendelaar, emigrant, salary split …).
Hierbij  stelt zich de vraag of je maar voor enkele jaren in Duitsland blijft,om dan verder te trekken naar een ander land, dan wel, of  je voorziet je verdere leven in Duitsland te blijven  of keer je toch vroeg of laat terugkeert naar België?
En wat als je in meerdere landen tegelijk werkt? Of internationaal pendelt?
Voor sommige verzekeringstakken is alvast continuïteit over de grenzen heen belangrijk, andere zaken kan je best lokaal doen.
En hoe loopt dat samen met de sociale zekerheid, die heel erg lokaal gebonden is? Bestaan er flexibele systemen, die kunnen switchen van het ene systeem in het andere, zonder je continuïteit te verliezen?
Uiteraard worden al deze vragen onderzocht in het licht van de situatie van Vlamingen in Duitsland en zal de spreker aan de hand van een paar cases zijn de betoog verduidelijken.

Inschrijven voor deze activiteit kan met opgave van naam en emailadres aan viw@waeterloos.de
Vermits maximaal 20 personen kunnen deelnemen, worden de plaatsen in volgorde van inschrijving gereserveerd en vol is vol.

 Ik nodig jullie ook graag uit, me bij inschrijving desgewenst jullie eigen casus te schilderen of jullie vragen toe te sturen. 

 Filip Declercq kan deze dan discreet en anoniem in zijn voordracht verwerken, zodat we “echt maatwerk” kunnen verwachten.
 

Plaats: in de vergaderzaal van Flanders Investment & Trade / Stolkgasse 25-45, D, 50667 Köln

 

Locatie 
Stolkgasse 25-45, D, 50667 Köln
Event-date 
23/11/2017 - 17:30 tot 19:00
Organisator 
Vlamingen in Duitsland

Club: