infodag

Terugblik “Emigreren kan je leren”

Het druilerige weer hield de aspirant-emigranten op woensdag 16 november niet tegen om de infodag van de Stichting Vlamingen in de Wereld over emigreren naar de VS, Canada, Australië of Nieuw-Zeeland bij te wonen. Met oog en hoop op een emigratie naar zonnigere oorden, stroomden de uitgeregende deelnemers het gebouw van Frisomat in Wijnegem binnen.

De VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland zijn tot de verbeelding sprekende landen, die op veel interesse van emigranten kunnen rekenen. De interesse haalt het echter niet vaak van de moeizame en ingewikkelde immigratieprocedures. Het uitgangspunt van de VIW-infodag is dan ook mensen met raad en daad te ondersteunen bij hun emigratieplannen en hun interesse om te zetten in haalbare doelen.

Algemene lezingen over onderwijs, fiscaliteit, vergunningen en verzekeringen werden afgewisseld door specifieke workshops per land over visavoorwaarden. Enkele persoonlijke getuigenissen van emigranten voegden een persoonlijke toets toe aan het hele verhaal. 

Tijdens de infomarkt werd er geijverd om de belangrijkste vragen van onze deelnemers te behandelen. Deskundigen van VisaVersa, EY, Gosselin, Edufax, Expat & Co en US Tax Abroad verzorgden persoonlijke toelichting bij de migratievoorwaarden en -procedures binnen hun expertiseveld. 

De conclusie op het einde van de dag? “We hadden op voorhand geen idee hoe we aan een emigratie moesten beginnen. Nu hebben we vragen. Nu weten we welke vragen we aan welke mensen moeten stellen en zijn we vele stappen dichter bij het realiseren van onze droom. We hebben er zin in!” En dan breekt ook de zon door.

Het besluit… Emigreren kan je leren!

Kon je er deze keer niet bij zijn of voel je het al even kriebelen en wil je emigreren? Informeer je dan zeker vooraf goed en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Heb je interesse om de volgende infodag bij te wonen? Stuur dan zeker een mailtje naar info@viw.be en we zorgen dat je erbij kan zijn!