Wereldwijd netwerk

De stichting communiceert op regelmatige basis met tienduizenden landgenoten in het buitenland of kandidaat-vertrekkers hier, via de website, de elektronische nieuwsbrief, het tijdschrift. De stichting kan ook wereldwijd steunen op meer dan 80 vertegenwoordigers, die lokaal landgenoten rond zich verenigen of van dienst zijn.

De vertegenwoordigers  zijn ervaren antennes die informatie verspreiden, maar evenzeer voelsprieten die de wensen en noden van uitgeweken landgenoten overmaken aan het secretariaat in Brussel. De knowhow van de stichting zijn de mensen en elke uitgeweken Vlaming op zich. De ervaring van de ene emigrant, helpt de andere aan nieuwe inzichten. Kortom, zij zijn gewoon diegenen die als beste kunnen uitleggen hoe het wonen is in een bepaald land of een specifieke regio. 

Stel, je zoekt een school voor uw kinderen in Adelaide, Australië? Dan is de mening van een landgenoot, de ervaringsdeskundige die u voor ging, veel waard. Want op wiens interpretatie van het onderwijsniveau en de scholenverschillen gaat u voort? Of op welke basis kiest u lokaal een tandarts, makelaar,… Een tip van een landgenoot is veel waard. Die tip vind je hier!

Als lid van Vlamingen in de Wereld krijg je toegang tot dit wereldwijd netwerk en kan je ook bij ons terecht voor een persoonlijke service en contacten ter plaatse.