Belgische kunst in Latijns-Amerika

Belgische kunst in Latijns-Amerika

Vier Latijns-Amerikaanse musea in Havana, Buenos Aires, Rio de Janeiro en São Paulo, zullen het komende anderhalf jaar elk om de beurt een collectie Belgische kunst tentoonstellen.

Curator Sara Alonso Gómez selecteerde hiervoor werk van veertig Belgische of in België wonende kunstenaars. Onder meer Francis Alÿs, een Vlaming die zelf in Mexico City woont en werkt, zal zijn werk tentoonstellen. Maar ook Michaël Borremans, Berlinde De Bruyckere en Wim Delvoye vinden een plekje op de expo.

Sinds 13 februari is de collectie Belgische hedendaagse kunst te bezichtigen in het Museo Nacional de Bellas Artes in Havana. Tijdens de zomer, van 4 juli tot 12 september, is het Museo de Arte Contemporáneo in Buenos Aires de place to be. In Rio de Janeiro kan je het Belgisch artistiek geweld zien van 2 december tot 14 februari 2016. De laatste expositieruimte wordt het Museu de Arte Contemporânea da Universidade de São Paulo, tussen 11 en 14 juli.

www.bamart.be