Italiaanse Toestanden - Leven en overleven in Italië

Humoristische korte verhalen over het emigreren naar Italië en de kennismaking met tal van karakteristieke Italianen.

Stef Smulders emigreerde in 2008 met man en hond naar Italië om daar een B&B te beginnen. Hij verkocht zijn huis, liet familie en vrienden achter en deed een sprong in het onbekende. Een huis was snel gevonden maar voordat de eerste gasten er konden komen logeren, moesten er heel wat hordes genomen worden ...

Nu, vijf jaar later, doet Stef Smulders verslag van zijn belevenissen in tientallen verhalen waarin evenzovele problemen op geheel Italiaanse wijze worden opgelost, wat vaak tot humoristische taferelen leidt. Het kopen en verbouwen van een huis, het importeren en laten keuren van een auto, het afsluiten van een verzekering: het levert allerlei moeilijkheden op, die vaak op verrassende manier tot een oplossing komen. In dit boek ontmoet de lezer talloze karakteristieke Italianen, van sympathiek tot schurkachtig, van ontroerend tot onbeschaamd. Echte Italianen van vlees en bloed, de ene keer cliché, de andere keer onverwacht origineel. Maar altijd de moeite van het leren kennen waard.

Voor meer informatie, leesfragmenten en lezersrecensies, zie de presentatiepagina http://italiaanse-toestanden.duepadroni.it.

Verkrijgbaar als paperback (270 blz) €15,95 en als ebook €7,50 bij de grote webwinkels als ProxisAzur en Bol.com.

Te bestellen bij elke boekwinkel, bij de uitgever Boekenbent of rechtstreeks bij de auteur (zie de presentatiepagina).