Neelke op kwaliteitscontrole in Latijns-Amerika

“Elke opportuniteit bouwt voort op de vorige”, daar kan Neelke Verhelst (32) van meespreken. Na ervaringen in Spanje, Guatemala en Mexico kan je wel zeggen dat ze al wat spreekwoordelijke buitenlandse watertjes doorzwommen heeft. Dit bracht haar tot bij een nieuwe afdeling van Barry Callebaut in Chili, waar ze het kwaliteitssysteem van chocolade op poten zet.

Reiskriebels kreeg Neelke van thuis uit mee, maar tijdens een Erasmusproject naar Spanje trok ze er ‘alleen’ op uit. “Alleen is uiteraard behoorlijk relatief”, geeft Neelke toe, “een Erasmus verloopt binnen de gekende context van een universiteit en met medeleerlingen van je eigen faculteit. Daar in Sevilla zijn wel de zaadjes van mijn reislust gelegd.” Met honger naar meer investeerde ze al haar spaargeld in een vrijwilligerservaring in Guatemala. “Ik heb nooit spijt gehad van die investering, ik leerde er veel bij over kwaliteitssystemen en het meeste leerde ik misschien zelfs nog over mezelf.”
...

Lees het volledige artikel in het herfstnummer van ons driemaandelijks tijdschrift.

Of registreer u en download het volledige herfstnummer in PDF.