Overslaan en naar de inhoud gaan
x
de digitale klas

De virtuele klas in opmars

De virtuele klas groeit aan interesse. Een webcam, computer of tablet en een internetverbinding, meer heb je niet nodig. Je kan overal ter wereld op een interactieve, doch louter digitale manier leren. Online leren, zo is ondertussen wetenschappelijk bewezen, helpt studenten beter voorbereiden op een leven lang leren.

D-Teach biedt als Vlaamse onderwijsorganisatie online lessen aan die even snel, flexibel, internationaal en multicultureel zijn als de wereld waarin we leven. Vooral Vlaamse kinderen en jongeren in het buitenland doen beroep op D-Teach omwille van de Vlaamse leerkrachten en het Vlaams onderwijscurriculum. Veel Vlaamse studenten kiezen ervoor om via D-Teach de Nederlandse taalvaardigheid op peil te houden omdat er zo bij re-integratie een mogelijke instroom is in de Vlaamse hogescholen of universiteiten. 

21st century technology

D-Teach maakt gebruik van de nieuwste technologieën en leertheorieën. We combineren zelfstandig online leren met interactief leren in de virtuele klas zodat het leerproces sneller verloopt. De virtuele klas waarvan D-Teach gebruik maakt is door het World Education Congress erkend als de beste virtuele klas in de e-learning sector.

De virtuele klas van D-Teach zorgt ervoor dat er een rijke leeromgeving gecreëerd wordt met verschillende didactische leerwijzen. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Uploaden en delen van allerhande educatief materiaal op het whiteboard in de klas
  • Real-time communiceren via webcam met video en audio
  • Tekst chat om info uit te wisselen
  • ​Scherm delen met leraar en leerling
  • Studenten betrekken in groepswerk via break-outrooms

Live, leraar-student en leraar-ouder interactie

Interactie met de leraar blijft centraal staan. Ondersteund door de virtuele technologie, overbruggen we fysieke afstanden tussen Vlaanderen, België en de wereld. Zo zorgen we ervoor dat leerkrachten en studenten thuis zijn bij elkaar. De live interactie bestaat niet enkel uit chatten. Alle taalvaardigheden kunnen geoefend worden: spreken, luisteren, schrijven, spelling, grammatica, literatuur…. Elkaar live kunnen spreken werkt motiverend en zorgt voor een grotere betrokkenheid.

Ouders informeren over het studieproces van hun kind

De leraren van D-Teach informeren de ouders over de planning van de lessen en sturen na elke les een mail met feedback over de inhoud van de geziene les. Op deze manier is er open communicatie met de ouders, maar ligt de verantwoordelijkheid om het studieproces op te volgen bij de leraar. De virtuele omgeving genereert ook verslaggeving over de aanwezigheid van de leerling en hun medewerking, die kan gedeeld worden met de ouders.

Heel eenvoudig te gebruiken

D-Teach maakt gebruik van een krachtig en veelomvattend platform, maar toch eenvoudig genoeg voor kinderen om te gebruiken. De interface van de klas is zeer eenvoudig gehouden zodat zelfs kleuters met een eenvoudige klik in de klas kunnen werken. 

Opgenomen lessen 

Eén van de belangrijkste redenen waarom D-Teach voor een virtuele klas kiest is omdat alle lessen worden opgenomen in een beveiligde omgeving. Deze opnames zorgen ervoor dat een kwaliteitscontrole mogelijk is en dat leraren feedback kunnen ontvangen over hun lesgeven. Ook leerlingen kunnen op vraag de opgenomen klas opvragen om bv. moeilijke leerinhoud nog eens te bekijken/beluisteren. Dit alles maakt kwaliteitsvol onderwijs mogelijk.

​Een gratis testles in de virtuele klas voor uw kinderen is ook steeds mogelijk bij D-Teach. Maak gratis en vrijblijvend kennis met onze werking, onze leerkrachten en de technologie van de virtuele klas. Vraag aan via info@d-teach.com