Overslaan en naar de inhoud gaan
x

European Skills Passport: de weg naar een nieuwe baan?

In een nieuwe tool op het EURES-portaal kunnen werkzoekenden aangeven welke vaardigheden zij waar hebben opgedaan (in een bepaalde sector), waardoor werkgevers makkelijk precies degene kunnen vinden die zij zoeken. Dit vaardighedenpaspoort is onlangs gelanceerd voor horeca en toerisme. Binnenkort volgen meer sectoren.

De horeca- en toerismesector is bij uitstek een omgeving waarin internationale ervaring, talenkennis en mobiliteit grote pluspunten zijn. Toch kan het voor een werkzoekende moeilijk zijn om aan werkgevers uit te leggen of aan te tonen wat een bepaalde functie in een ander land in de praktijk inhield. Tegelijkertijd is het voor werkgevers lastig om alleen aan het cv af te lezen welke vaardigheden een potentiële werknemer bezit. Het Europees vaardighedenpaspoort voor horeca en toerisme is hiervoor een effectieve en gebruiksvriendelijke oplossing.

Werkzoekenden mobiel maken

Met deze nieuwe meertalige EURES-tool kunnen werkzoekenden hun eigen persoonlijke vaardighedenpaspoort aanmaken door competenties uit een lijst te selecteren, bijvoorbeeld ervaring in de keuken, het verwelkomen van gasten of het regelen van taxivervoer. Elke vaardigheid moet gekoppeld zijn aan werkervaringen of opleidingen waarin de vaardigheid is verworven. Zij kunnen eventueel kracht worden bijgezet door aanbevelingen van voormalige werkgevers of met diploma’s.

De geselecteerde vaardigheden worden automatisch vertaald in de gewenste Europese talen. Kandidaten die het vaardighedenpaspoort aan hun cv toevoegen, weten zeker dat werkgevers precies zien wat ze in vorige banen of opleidingen.

Meer weten?

Bezoek dan de website van Eures