50 jaar Vlamingen in Parijs

50 jaar Vlamingen in Parijs, wat doe je met de middelen die je hebt om er toch iets speciaals rond te organiseren? Voilà de hoofdvraag. En als je dan ‘ne keer goe gaan eten’ en ‘liefst bij nen Belg’ samenvoegt kwamen we al snel bij het Baltard au Louvre uit.

Vlaamse chef Ewout Vranckx en zijn team hebben al uitvoerig bewezen tot wat voor grote dingen ze in staat zijn. Dit is het menu dat op donderdag 18 oktober voor ons zal geserveerd worden (vegetarisch alternatief beschikbaar op aanvraag):

  • Tourteaux (noordzeekrab), cassolette de poireaux au quetsch, nage d’amandes​ Saint véran, «Rives de Longsault», domaine des deux Roches   
  • Demi pigeon (Bosduif) au sang, céleri cuit sur sel, poire Louise bonne ​Crozes hermitage rouge, Domaine Mucyn   
  • Fraises d’Hoogstraten pochée au vin rouge avec son granité

Al dit lekkers wordt voorafgegaan door een coupe de Champagne als aperitief en tijdens het diner zijn er uiteraard wijn en water voorzien

We zijn bij Vip erg verheugd dat verschillende (zelfs bekende en minder bekende) oud Vlamingen in Parijs voor de gelegenheid nog eens afkomen.

Acteur Kurt Defrancq en VRT-journalist Steven Decraene (onder voorbehoud) hebben ons ook al laten weten dat ze er graag bij zouden zijn.

Omdat we willen dat zoveel mogelijk mensen aan het diner kunnen deelnemen hanteren we voor 1 keer dezelfde prijs voor iedereen: 28€ per persoon. Om het helemaal transparant te maken voegen we er nog aan toe dat dit iets minder is dan 1/3 van de totale kostprijs.

Wilt u toch meer geven? Graag! Onze toekomstige werking kan er alleen maar wel bij varen, maar we gaan zij bij wie hun bruine dat nog niet kan trekken er zeker niet scheef om bekijken, wel integendeel

We weten allemaal hoe duur het leven in deze prachtige stad kan zijn

Afspraak bij het Baltard au Louvre, 9 rue Coquillière, 75001 Paris op donderdag 18 oktober vanaf 19h voor het aperitief. Tussen 20h en 20h30 gaan we dan aan tafel. Ten laatste om middernacht is het feest afgelopen.

Uw inschrijving wordt aan u bevestigd per e-mail nadat we uw inschrijving hetzij per cheque (t.a.v. Vlamingen in Parijs) hebben ontvangen op Frederik Boriau, 31, rue Paul Bert, 94700 Maisons-Alfort of per overschrijving op de rekening van Vlamingen in Parijs.

Nog vragen? Mailtje naar vip.secretariaat@gmail.com 

Tot over een maand!

Locatie 
Baltard au Louvre, 9 rue Coquillière, 75001 Paris
Event-date 
18/10/2018 - 19:00 tot 23:45
Organisator 
Vlamingen in Parijs

Club: