Frank Vandekerckhove (VS, Las Vegas)

Frank is sinds 2004 VIW-vertegenwoordiger in Las Vegas. Als een geboren en getogen Bredenaar, was de zee altijd al een magneet voor hem, want meerdere voorouders verdienden hun brood als Ijslandvaarders. 

Zijn eerste job was aan boord van de ferryboten tussen Oostende en Dover. Daarna werd hij croupier en in 1994 zette hij de overstap naar de cruiseschepen in Miami. Daar leerde hij zijn Filipijnse vrouw kennen en na een tussenstap op de gokboten voor de kust van Florida, belandde hij in 2003 in Las Vegas, waar hij werkt als gaming surveillance supervisor op de Strip.

Negen maanden per jaar genieten ze in Las Vegas van zalig weer, terwijl ze het uitzweten in de zomer. Ideaal dus om dan België te bezoeken. Als geamputeerde is de stad bovendien erg rolstoelvriendelijk, met veel speciale parkeerruimtes, rampen en liften en een mentaliteit die pro-rolstoel is. Heel wat anders dan in België dus. Maar als ‘waterbaby’ krijg ik regelmatig woestijnkoorts en moet ik de zee zien. Gelukkig zijn de stranden van Californië niet te ver (4 uur rijden) verwijderd.

Blogberichten

Lijstjes
Toegankelijkheid - Las Vegas vs. Belgische kust