Overslaan en naar de inhoud gaan
x
Webinar OSZ
Online event

Gratis webinar: Kan je genieten van de Belgische sociale zekerheid in het buitenland?

Met de Overzeese Sociale Zekerheid ga je altijd gerust aan de slag, waar ook ter wereld.

Ga je voor een lange periode buiten Europa werken? Wil je nog steeds genieten van de sociale zekerheid zoals je deze in België gewoon bent? Dan kan je terecht bij de Overzeese Sociale Zekerheid (OSZ), een onderdeel van de Belgische sociale zekerheid. Zo kan je rustig verder je pensioen opbouwen en een terugbetaling van ziektekosten behouden.

Dit webinar is interessant voor al wie (tijdelijk of permanent) buiten de EER woont en voor werkgevers die expats de wereld rond zenden. Maak kennis met de mogelijkheden voor een zekere toekomst.

Dit webinar diept het aanbod van OSZ uit. Dat bestaat uit een basispakket:

  • Pensioenverzekering
  • Verzekering arbeidsongeschiktheid, invaliditeit en moederschapsrust
  • Uitgestelde verzekering geneeskundige verzorging

Daarnaast kan een expat of werkgever ook aanvullende verzekeringen nemen:

  • Geneeskundige verzorging
  • Verzekering arbeidsongevallen, met optie Ongevallen in het privéleven

Daarnaast zal ook op een interactieve manier gepolst worden naar de noden van de Belgische expats en wordt er tijd voorzien om vragen van het publiek te beantwoorden.

Jouw sprekers

 

Peggy Soetens

Peggy Soetens (Expert Frontline)

Peggy Soetens startte haar loopbaan bij de Overzeese Sociale Zekerheid (OSZ) in 2001.

Na enkele jaren bij de dienst Inning, stapte ze over naar de cel Aansluitingen en de cel Publiciteit. De rode draad? Ze was – en is nog steeds – het aanspreekpunt voor de (potentiële) aangesloten verzekerden en gepensioneerden van de OSZ.

Na een carrière van 20 jaar bij de OSZ wordt ze beschouwd als een expert op het gebied van expatverzekeringen. Deze kennis zet ze sinds 2020 in bij de Klantendienst. Ze is het visitekaartje van de OSZ op beurzen en tijdens infosessies zoals dit webinar.

Daarnaast weet ze haar collega’s elke dag een hart onder de riem te steken met een krachtige quote. ‘Zeker in deze coronacrisis is het belangrijk om op een – soms ludieke manier – mezelf en mijn collega’s op te vrolijken. Either you run the day or the day runs you. Een citaat geeft je al meteen een richting aan hoe je de dag zult ervaren.’


Alain Claessens

Alain Claessens (Accountmanager Beheer Aansluitingen OSZ)

Alain Claessens begon bij de Overzeese Sociale Zekerheid (OSZ) in 2003. Bij de juridische dienst was hij verantwoordelijk voor het digitaliseren van het archief.

Na enkele jaren scannen en archiveren, stapte hij in 2014 over naar de dienst Actieve Verzekerden. In de cel Officiële registratie of Immatriculatie behandelde hij de personeelsbewegingen van de ‘collectieve contracten’.

In de aanloop naar de oprichting van de Klantendienst zette deze wandelende bibliotheek een stap vooruit en was zo betrokken bij het vormgeven van de nieuwe interne en externe tools. Tegelijkertijd bouwde hij aan zijn kennis van het stelsel van de OSZ.

Sinds maart 2020 werkt hij gestaag aan zowel een corona-kapsel, een corona-baard en een corona-buik.


Annelies Raes

Annelies Raes (Verantwoordelijke interne en externe communicatie OSZ)

Annelies Raes begon bij de Overzeese Sociale Zekerheid in oktober 2020. Als nieuwe medewerker is ze verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie. Ze werkt hiervoor nauw samen met haar collega’s Peggy en Alain, maar ook met de algemene communicatiedienst van de RSZ.

Ze is steeds op zoek naar wat expats drijft en wil dit dan ook graag gebruiken om de communicatie in print en op sociale media te verbeteren. Dus wil je wat van je reiservaringen kwijt of ken je een expat die een inspirerende ervaring heeft of had in het buitenland? Aarzel dan niet om haar te contacteren op: overseas-expat@onssrszlss.fgov.be. Wie weet, zo inspireer je misschien toekomstige expats.

 

Schrijf je nu in

 

Dit is een gratis webinar. We kijken ernaar uit jou virtueel te ontmoeten!

Hou het veilig en gezond!