Overslaan en naar de inhoud gaan
x
Moedertaal leren

Het blijft toch onze moedertaal!

Als docent op een internationale school merkte Peter Zuidema op dat expatkinderen die terugkwamen na een uitzending vaak een taalachterstand in het Nederlands hadden. Om leerlingen te helpen hun Nederlandse taal in het buitenland op niveau te houden, richtte hij in 1992 Edufax op. 

Het begon allemaal met afstandsonderwijs voor de Nederlandse taal via de fax. Vaak moesten de docenten het vele huiswerk van de leerlingen van de grond rapen: zoveel kwam er uit de fax gerold! Inmiddels is het afstandsonderwijs volledig gedigitaliseerd met NTC-online. Met beeld en geluid komen de lessen Nederlands nog meer tot hun recht dan voorheen.

Met de jarenlange ervaring die ze hebben, snappen ze het bij Edufax als geen ander dat het voor hun leerlingen een hele klus kan zijn om naast het vele huiswerk op de dagschool ook nog het Nederlands bij te houden. Om de leerlingen daarom niet meer te belasten dan nodig, kijken ze goed naar wat hun leerlingen in het buitenland nodig hebben. Algemene taalvaardigheden die de leerlingen aanleren op hun dagschool komen niet meer uitgebreid terug in de lessen, terwijl andere onderwerpen die voor leerlingen in het buitenland lastiger kunnen zijn juist extra aandacht krijgen. Zo zorgt Edufax ervoor dat het lesmateriaal precies aansluit bij de behoefte van hun leerlingen!

Waarom het Nederlands bijhouden?

Waarom is het nou zo belangrijk om het Nederlands in het buitenland bij te houden? Natuurlijk is het altijd mogelijk dat u terugkeert naar Vlaanderen of dat uw kind in Vlaanderen gaat studeren. Dan is het ook fijn als het niveau van het Nederlands in lijn is met de Vlaamse leeftijdsgenoten van uw kind. Verder zorgt het bijhouden van het Nederlands ervoor dat uw kind beter zal presteren in andere vreemde talen. En natuurlijk blijft het toch onze moedertaal!

Uw kind kan op elk moment gedurende het schooljaar beginnen in NTC-online. Meer weten over NTC-online? Kijk dan op de website (https://www.edufaxonline.nl) of contacteer Edufax via frontoffice@edufax.nl