Overslaan en naar de inhoud gaan
x

International Sales Manager Automotive Aftermarket US & CANADA

Business development en relatiebouwer

Sidem heeft al een aardige omzet in US en Canada. Het marktpotentieel is enorm en Sidem heeft de ambitie om haar US/Canada omzet binnen 5 jaar ruim te verdubbelen. Hierom heeft het bedrijf besloten een International Sales Manager aan te stellen met 100% focus op de US & Canadese markt. Sidem verkoopt haar producten via gespecialiseerde distributeurs, die zich op hun beurt weer richten op de veelal onafhankelijke garage- en autoherstelbedrijven. Aan u de taak om de samenwerking met bestaande distributeurs en het distributienetwerk, incl. e-commerce partijen, fors uit te breiden.

Expertise en bevlogenheid

Met kennis, marktdata en enthousiasme weet u het vertrouwen van de distributeur te winnen en tot contracten te komen. U bent een sterke gesprekspartner voor uw contacten op alle niveaus en weet gunstige condities af te stemmen met hen. Samen met de distributeur maakt u plannen en rolt u concrete acties uit. U ondersteunt en traint hen om ook bij de eindklant tot optimale resultaten te komen. U hebt een scherpe visie op de US & Canadese markt, volgt ontwikkelingen en hebt concrete ideeën als het gaat om de marketing van Sidem in US & Canada.

In deze functie wordt u ondersteund door de binnendienst vanuit België. U hebt maandelijks (online of op kantoor) een meeting met de andere Sales Managers. U bent met enige regelmaat op kantoor in Gullegem en rapporteert aan de Sales & Marketing Director.

Wie we zoeken?

 • Ondernemende, enthousiaste persoonlijkheid
 • Enkele jaren ervaring in een sales functie binnen de automotive after-market
 • Kennis van sturing en ophanging zou helemaal fantastisch zijn
 • Strategische visie, sales gedreven, doener
 • Native beheersen van de Engelse taal
 • Communicatief sterk, open mind, ambitie
 •  

Specialist sinds 1933

Sidem is een premium fabrikant en distributeur van stuur- en ophangingsonderdelen voor de automotive after-market. Voor nagenoeg alle merken en modellen auto’s biedt Sidem kwalitatief hoogwaardige onderdelen, zoals draagarmen, kogelgewrichten, spoorstangeinden, axiale gewrichten, stabilisatorverbindingsstangen, silent blocks en veerpootlagers. Het productenpakket van Sidem omvat meer dan 9.000 verschillende artikelen, maar focust zich volledige op sturing en ophanging.

Innovatieve experts

Bij Sidem werken ruim 260 mensen. Het hoofdkantoor en het central warehouse bevinden zich in het Belgische Gullegem. Het R&D team en de productielocatie zijn in Roemenië gevestigd. Sidem is innovatief en richt zich op het continu optimaliseren van de kwaliteit van haar producten. Zodra er een nieuwe auto op de markt komt, bestudeert R&D de betreffende originele onderdelen. Heel vaak komen zij met een verbeterde versie, welke vervolgens in productie wordt genomen. Met eigen productielocaties in Europa garandeert Sidem een constante productkwaliteit en korte levertijden, met een zeer hoge klanttevredenheid als logisch gevolg.

Familiebedrijf met wereldwijde ambitie

Sidem is een gezond familiebedrijf met een vooruitstrevende en no-nonsense aanpak. Met bijna 90 jaar aan kennis en ervaring is Sidem het oudste merk in Steering&Suspension onderdelen. Het bedrijf is trots op haar rijke verleden en kijkt vooruit naar een fantastische toekomst. Sidem heeft de ambitie van een bloeiende multinational. De onderneming wil haar commerciële resultaten wereldwijd meer dan verdubbelen in de komende 5 jaar. Dit is ambitieus, maar zeker niet onhaalbaar.

Waarom kiezen voor Sidem?

 • Internationaal vooraanstaande marktpositie
 • Familiecultuur, multinationale ambitie en mogelijkheden
 • Team van zeer gedreven mensen die het verschil maken in een competitieve markt
 • Je krijgt de verantwoordelijkheid en het vertrouwen voor de commerciële resultaten in US&Canada
 • Concrete internationale groeimogelijkheden
 • Positieve, opportunistische manager
 • Heldere visie, korte lijnen, openheid
 • Goede arbeidsvoorwaarden, vast contract onder US recht

Solliciteren?

Lieven Demeyere
lieven.demeyere@sidem.be