Overslaan en naar de inhoud gaan
x

Intervention Manager in de sectoren Veiligheid en/of Justitie (m/v)

Enabel is het Belgisch ontwikkelingsagentschap. Wij voeren alle opdrachten van openbare dienst uit in het kader van de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling, in België en het buitenland. Enabel versterkt de impact van België inzake internationale ontwikkeling door ook opdrachten voor nationale en internationale derde opdrachtgevers uit te voeren.

Context

De internationale hulpverlening schenkt steeds meer aandacht aan fragiele landen, waar problemen inzake veiligheid en de rechtsstaat een steeds grotere rol spelen. Enabel zet de Belgische deskundigheid op dat vlak volop in en voert al jarenlang interventies uit in de sector veiligheid en justitie.

Functiebeschrijving

Enabel is op zoek naar verscheidene Interventiemanagers die instaan voor de coördinatie en het beheer bij de uitvoering van de interventies van Enabel op het vlak van veiligheid en justitie in het kader van de Belgische en internationale samenwerking in de partnerlanden van Enabel, voornamelijk in West-Afrika, Centraal-Afrika, …

Hun belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

Zij maken deel uit van het team van de Vertegenwoordiging van Enabel in het land van tewerkstelling en zullen verantwoordelijk zijn voor het beheer van de interventie in nauwe samenwerking met de lokale partner en de eventuele lokale en internationale experts.

 • De activiteiten coördineren en de uitvoering ervan verzekeren, in overeenstemming met de overeengekomen afspraken en vastgelegde procedures, om een optimale uitvoering te garanderen op operationeel vlak en overeenkomstig de doelstellingen en de vooraf bepaalde middelen;
 • Het team leiden waarvan zij de hiërarchisch verantwoordelijke zijn om te kunnen beschikken over gekwalificeerd en gemotiveerd personeel;
 • Vernieuwingen voorstellen en bijdragen tot de capaciteitsversterking van de partnerstructuren om de organisatie, processen en systemen ervan alsook de competenties van hun team te verbeteren.

Uw profiel

 • U heeft een masterdiploma in een (of meer) van volgende domeinen: sociale wetenschappen (sociologie, criminologie, …), politieke wetenschappen, rechten, bevolkingswetenschappen, economische wetenschappen of een andere richting die relevant is voor de functie

Vereiste ervaring

 • Minstens 5 jaar relevante ervaring in een of meerdere thema’s die verband houden met veiligheid en justitie: steun voor hervormingen van het veiligheids- en/of rechtsstelsel, ‘transitional justice’, rechtsstaat, de mensenrechtenbenadering, conflictpreventie, steun aan de civiele maatschappij, enz.;
 • Minstens 2 jaar relevante terreinervaring in ontwikkelingsprojecten rond deze thema’s.

Vereiste kennis en competenties

 • Goed algemeen inzicht in de sectoren Veiligheid en Justitie en in het concept ‘hervorming van de veiligheidssector’;
 • Goede kennis in bepaalde onderwerpen, zoals buurtpolitie of -justitie, crisisbeheer, gerechtelijk onderzoek …;
 • Goede kennis van de begrippen inzake capaciteitsversterking ;
 • In staat zijn om volledig autonoom te werken, om verschillende projecten/taken tegelijk te beheren en tot een goed einde te brengen, en de deadlines te halen;
 • Kwaliteiten in het beheer van de interpersoonlijke relaties, beheer van human resources, beheer van het partnerschap;
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in het Frans en/of het Engels (afhankelijk van de standpaats).

Wij bieden u

Na de selectie wordt u opgenomen in onze wervingsreserve. Daarna nemen wij contact met u op zodra er een post vrijkomt en analyseren wij samen of uw profiel beantwoordt aan de betrekking. In voorkomend geval bieden wij u een contract aan voor de duur van het project. Deze functie heeft als standplaats het land waar de interventie plaatsvindt. Sommige interventies kunnen in verschillende landen plaatsvinden. De experts zullen in principe terreinbezoeken moeten afleggen in het land of in het gebied.

Maandelijks loonpakket: Categorie 1 (B476) – Intervention Manager, dat betekent tussen 5 680,20 euro en 10 883,62 euro (inclusief brutomaandloon en voordelen van het expatstatuut: verwijderings- en hardshipvergoeding). Het salaris zal berekend worden in functie van de relevante ervaring.

Bovendien genieten onze medewerkers in het buitenland eveneens voordelen die verbonden zijn aan de expatriëring, zoals huisvestingskosten (geplafonneerd), een verhuis- en installatiepremie, de schoolkosten van de kinderen die meegaan (geplafonneerd), een verzekeringspakket voor het hele gezin waaronder de repatriëringsverzekering, vliegtickets heen en terug (een keer per jaar) voor het hele gezin.

De verschillende betaalde bedragen zullen variëren naargelang van de relevante ervaring die in aanmerking wordt genomen voor de functie, de gezinssamenstelling en de fiscale situatie.

Interesse?

Beantwoordt u aan het gezochte profiel?
Wacht dan niet langer en solliciteer, met uw CV en een motivatiebrief, ten laatste op 27/09/2019 via deze website.

West-Afrika, Centraal-Afrika
Solliciteren voor:
Contact

Solliciteren kan je via deze website