Overslaan en naar de inhoud gaan
x
schoolgaan

Op expatavontuur met de juiste schoolkeuzes!

Voor een job met je hele gezin naar de andere kant van de wereld verhuizen is niet niks. Een grote bekommernis die daarbij komt kijken is het regelen van goed onderwijs voor het kroost.

Karlijn Jacobs vertelt over haar expatervaring: “Toen mijn echtgenoot van zijn werkgever het verzoek kreeg om voor vijf jaar in Shanghai te gaan werken, waren we erg verrast.” Nadat haar echtgenoot het aanbod geaccepteerd had en ze samen wat gewend waren aan het idee, zijn ze gestart met het regelen van allerlei zaken. “Dat bleek een hele organisatie te zijn”, verzucht Karlijn, “en toen hadden we nog niet eens kinderen.”

In Shanghai ging Karlijn aan de slag bij een organisatie waarbij ze op zoek ging naar onderwijsoplossingen voor kinderen met leerproblemen. Daar zag ze hoe belangrijk ouders het vinden dat het onderwijs voor hun kinderen goed geregeld is. “En dat is vanzelfsprekend”, geeft Karlijn aan, “je wilt immers het beste voor je kind en je wilt niet dat het onderwijs van je kinderen getroffen wordt door je eigen (internationale) carrière.”

Dat komt goed van pas!

Nu ze weer terug in Nederland woont en werkt, komt de expatervaring van Karlijn goed van pas tijdens haar werk als onderwijsconsultant bij Edufax. Samen met een team van gepassioneerde consultants staat ze gezinnen over de hele wereld bij met onderwijsadvies. Met ieder hun eigen ervaringen, achtergronden en kennis helpen ze expatgezinnen door het onderwijstraject van de kinderen voor, tijdens en na het expatavontuur uiteen te zetten.

“Met informatie over de schoolgeschiedenis en persoonlijke (school)ontwikkeling van kinderen en de toekomstplannen van het gezin gaan we aan de slag om de huidige onderwijssituatie af te zetten tegen de onderwijssituatie op de plaats van bestemming”, beschrijft Karlijn. Zo komen ze bij Edufax tot een advies dat gebaseerd is op de unieke situatie van elk kind.

Het onderwijsadvies van Edufax gaat echter veel verder dan alleen het onderzoeken van schoolmogelijkheden in het buitenland. “In ons advies richten we ons niet alleen op mogelijke scholen, maar juist ook op wat er gedaan kan worden om de impact van de verschillen tussen de schoolsystemen te beperken en een toekomstige terugkeer naar het thuisland te faciliteren”, legt Karlijn uit, “zelfs als dat misschien pas is op het moment dat het kind naar het vervolgonderwijs zal gaan.” Een belangrijk item in het onderwijsadvies is het bijhouden van de moedertaal. “Dit wordt vaak over het hoofd gezien in de voorbereiding van een expatavontuur”, duidt Karlijn aan, “terwijl dit voor kinderen erg belangrijk is.”

Met het onderwijsadvies van Edufax begint uw expatavontuur dus met de juiste schoolkeuzes voor uw kroost!

Meer weten over het onderwijsadvies van Edufax? Kijk dan op de website (www.edufax.nl) of contacteer Karlijn en haar collega’s via frontoffice@edufax.nl.