Vlamingen in  
Buenos Aires
Reinhilde Remaut

Reeds tientallen jaren woon ik in Argentinie. Vanuit de haven van Antwerpen streek ik neer in de havenstad Buenos Aires. Als vertegenwoordiger van VIW onderhoud ik het contact tussen Belgie en de Belgen in Buenos Aires via een fb-pagina en een blog. Leden van VIW kunnen steeds bij me terecht voor informatie. Via de actieve link tussen de Belgische ambassade en de vertegenwoordiger van VIW, worden er jaarlijkse verschillende eventen georganiseerd. Als u vragen hebt, aarzel dan niet om een mailtje te sturen of ons op te zoeken in facebook 'vlamingen in argentinie'.

Vlamingen in Argentinie, ons clubleven

De Vlaamse club heet in Buenos Aires 'Vlamingen in Argentinie'. Onze eventen staan op onze facebook met dezelfde naam. Ook informatie over of van de ambassade wordt op deze pagina doorgeven aan de leden. 

De Blog van en voor Vlamingen in Argentinië is er voor iedereen die er wonen, tijdelijk of permanent en voor anderen die interesse hebben in dit fascinerende land. Jaarlijks worden er eventen georganiseerd waar iedereen mag en kan deelnemen. De info vanuit VIW-Brussel is enkel voor leden. Het lidgeld is zeer toegankelijk en steunt het grote wereldwijde netwerk van vrijwilligers, zoals het net van de vertegenwoordigers.

VIW-Argentinie is aangesloten bij de Colectividades de Argentina, Derechos Humanos Nacional y de la Ciudad Buenos Aires. Zij geven ons een platform waar culturele activiteiten kunnen worden georganiseerd. Tentoonstellingen of concerten kunnen aan hen worden voorgesteld, zodat ze makkelijk te organiseren zijn via hun logistiek en infrastructuur. Ook nemen we deel aan de Feria de los colectividades, drie keer per jaar, met onze gekende Belgische wafels. 

VIW houdt ook een Nederlandstalige bibliotheek open die vrij toegankelijk is in Via Via, San Telmo en in Hotel Marcel de Buenos Aires. Deze bib wordt door ieder die wil onderhouden, bezocht en belezen. 

Wees welgekomen bij onze club, waar elkaar leren kennen en eens gezellig in 't Vlaams zagen zeker een must is tussen pot en pint!

 

 

Nieuws uit 
Evenementen uit  
Foto-album 
Event VIW BA
Biljarten in BA
  • Event VIW BA
  • Belgisch kraam op de Feria de Colectividades
  • Feria de los colectividades belgica
  • quiz der lage landen
  • asado
  • fototentoonstelling Brussel
  • tentoonstelling