Vlamingen in  
Perth
Foto Tineke Van der Eecken
Tineke Van der Eecken

Ik woon sedert 2001 in Perth, en was ook voordien een Vlaming in de wereld, voornamelijk in Afrika. Perth is een elegante stad in de Westhoek van Australie die de helft van het continent omvat. De breedte van de horizonten en overweldigende natuur daagt elke nieuwkomer uit tot nieuwe perspectieven en inzichten. Voor mij betekende de omzwaai van Europa over Afrika naar Perth een gelegenheid om mij te specialiseren van criminologe en projectco-ordinator naar conflictbemiddeling.

Ook nam ik hier de gelegenheid te baat om mij in de kunsten te verdiepen: creatief schrijven en zilversmeden. Ik stel geregeld mijn creatieve juwelen tentoon en verkoop ze lokaal en in Belgie. Over mijn Afrika-ervaring schreef ik een boek dat gepubliceerd is onder de titel 'Cafe d'Afrique: A Personal Discovery': een verhaal over een restaurant in...

VIW in Perth

VIW in Perth brengt Vlamingen die in West-Australie wonen en werken samen rond sociale en culturele activiteiten.

Dit gaat van poezievoordrachten, het uitwisselen van boeken tot filmavonden.

Poetry d'Amour is een jaarlijks poezie-evenement rond Valentijn dat, zoals Behoud de Begeerte al jaren doet, in februari schrijvers op toneel brengt met liefdesgedichten.Het evenement wordt georganiseerd door Tineke in samenwerking met de lokale WA Poets Inc en richt zich voornamelijk op een Australisch publiek, maar niet uitsluitend. In 2015 was Tom Lanoye te gast: zijn eerste entree in Australie.  

Naar goede Vlaamse traditie is er elk jaar een Nieuwjaarsreceptie. 

We raden u aan om de Facebook pagina 'VIW in WA' op te zoeken en u toe te voegen om op de hoogte te blijven van lokale initiatieven.

Nieuws uit 
Evenementen uit  
Foto-album 
Foto Tom Lanoye
Tom Lanoye in Poetry d'Amour
  • Foto Tom Lanoye
  • Foto Tineke Van der Eecken poezie