Vlamingen in  
Quebec
Mireille
Mireille Focquet

Dag Allemaal

Ik kom uit één van de mooiste steden ter wereld, Gent. En ja, ik voel me nog steeds zeer nauw verbonden aan mijn geboortestad. In 1999 was ik de donkere, regenachtige enkoude Belgische winters beu en vertrok ik naar het zonnige zuiden van Spanje. En daar kwam ik na enkele tijd een Canadees tegen en sinds 12 jaar woon ik hier in Canada. Ondertussen zijn er ook 2 kinderen die het gezin vervolledigen.  

 

  Mireille Focquet   

​​Als locale vertegennwoordigster van Vlamingen in de Wereld,  probeer ik regelmatig activiteiten te vinden waar jong en oud plezier in kunnen beleven en dat ook in meerdere talen kunnen doen. Velen van onze kinderen zijn hier geboren en opgegroeid en kennen weinig of geen Nederlands, zeker als één van beide ouders niet nederlandstalig is.

Zo houden we af en toe een familiehappening, een boswandeling een bezoek aan een historische plek en combineren we dat met een picnic of een informeel etentje. We stellen ook soms een bezoek aan een tentoonstelling voor.

Éen of twee maal per jaar proberen we ook een 'boekenbeurs' te houden, waar mensen hun boeken kunnen inruilen of uitwisselen. Nederlandse boeken zijn natuurlijk zeer gegeerd, maar ook de boeken in andere talen zijn welkom.

Tot slot, stuur ik ook af en toe een nieuwsbrief. Alle suggesties voor nieuws, activiteiten die jullie bekend willen maken, getuigenissen zijn altijd welkom.

Nieuws uit 
Evenementen uit