Vlamingen in  
Valencia (Spanje)
Kristien Lesage

Ik woon al meer dan een half leven in Spanje, bijna twintig jaar in Valencia. Als jurist Spaans recht werk ik dagelijks met Nederlandstalige cliënten (www.lesagespanje.com). Spanje is een toegankelijk land voor Vlamingen, Valencia een prachtige stad. Als ik u één raad mag geven: leer goed Spaans! Dat zal uw levenskwaliteit hier aan de Middellandse Zee stukken verbeteren. Mijn passie: nieuwkomers wegwijs maken in mijn tweede thuisland. Welkom! ¡Bienvenidos! Benvinguts!

  Kristien Lesage   

Vereniging Vrienden Nederlandse Taal - Nederlandse School

Met de Nederlandse School van Valencia komen we maandelijks bijeen op zondag. We spreken af in een park in de stad Valencia of in Torrent, een gemeente vlakbij. De Nederlandse School staat open voor kinderen, jongeren en volwassenen, we werken in groepjes naargelang niveau van lezen en schrijven. Na de lessen houden we een gezamenlijke picknick, waarbij heel wat bijgepraat wordt. Onze Vereniging Vrienden van de Nederlandse Taal, die de Nederlandse School organiseert, is een Spaanse vereniging zonder winstoogmerk, met de Spaanse naam "Asociación de Amigos de la Lengua Neerlandesa (Comunidad Valenciana)". Zoals alle Spaanse verenigingen houden we een jaarlijkse ledenvergadering in september, tegelijkertijd houden de kinderen en jongeren een jeugdvergadering.
Behalve de lesdagen, vieren we ook jaarlijks ons sinterklaasfeest, paaseierenzoekdag, zomerfeest en paellazondag. Op deze feestelijke dagen is iedereen welkom. Om kennis te maken met de Nederlandse School kunt u bovendien altijd een afspraak maken.

Facebook: https://goo.gl/wcGr1o

Nieuws uit 

Nieuwe video met uitleg over de verplichting om formulier

Sint en Piet

Het sinterklaasfeest van de Vereniging Vrienden Nederland

Evenementen uit  
Foto-album 
Met de Nederlandse School op uitstap, Bioparc (zoo) Valencia
Met de Nederlandse School op uitstap, Bioparc (zoo) Valencia
  • Met de Nederlandse School op uitstap, Bioparc (zoo) Valencia
  • Samenkomst met de Nederlandse school in het park