Overslaan en naar de inhoud gaan
x
VIW

Vlamingen uit alle windstreken in de Westhoek

Op maandag 3 juli 2017 verzamelden de VIW-vertegenwoordigers in Ieper. Een keer per jaar verwelkomt de stichting haar vertegenwoordigers in Vlaanderen. Dit jaar gebeurde dit, gelet op thema van de Groote Oorlog, in de Westhoek.

Uit vele landen kwamen ze, de soldaten die 100 jaar geleden in de Westhoek streden. In al deze landen wonen vandaag Vlamingen, die er tijdelijk of permanent een thuis vonden. Samen met hen eert Vlaams minister-president de jonge mensen die in ons regionen hun leven gaven voor onze vrijheid.

Er werd uitgebreid gedebatteerd over de werking en de toekomst van de stichting, culinair genoten en in de aanwezigheid van Vlaams minister-president Geert Bourgeois eer betoond aan de gesneuvelden van Wereldoorlog I.

Onder de vertegenwoordigers werden ervaringen uitgewisseld. Hun belang kan onmogelijk overschat worden. Zij zijn de hoekstenen van de stichting. Elkeen dragen ze op hun manier het gedachtengoed van de stichting en Vlaanderen uit. Dankzij hen kunnen VIW en Vlaanderen zich beroepen op een sterk netwerk van ‘gewone’ Vlamingen, lokaal ingebed in de maatschappij.

Herbeleef via het fotoverslag deze bijzondere dag:

https://goo.gl/photos/PmjqaCzyqRZienoS7