Werk zoeken

Een goede baan in een ander land is voor velen een droom en het geheim zit hem in een goede voorbereiding. Vraag je vooreerst af welk land het beste bij jouw professionele plannen past, en maak een gefundeerde keuze. Er zijn drie vragen die je moet beantwoorden: is er werk? Wordt dat werk goed betaald? Hoe zit het met de overige arbeidsvoorwaarden, zoals de lengte van de werkweek, het aantal verlofdagen, pensioenopbouw?

Stel dat jouw droom in het zonnige Spanje ligt, weet dan dat de werkloosheid er hoger is dan in West-Europa, een constatering die mag doorgetrokken worden naar andere landen in Zuid-Europa. Wereldwijd is het sterk afhankelijk van land tot land. Zo zijn buiten Europa Australië en Nieuw-Zeeland sterke markten, maar ook in Azië zijn er mogelijkheden.

Wie de verloning bekijkt, merkt dat het in België zo slecht nog niet is, zeker als je de vergelijking met de kosten van levensonderhoud en de secundaire arbeidsvoorwaarden mee in rekening neemt. België zal niet zo snel echte economische vluchtelingen voortbrengen. Gaat het puur om het werk, dan hoef je ons land niet echt te verlaten. De grootste mogelijkheden liggen wellicht in Azië, maar hou daar wel het arbeidsethos in het achterhoofd… China isn’t a different country, it’s a different world.

Een internationale carrière start bij velen met studeren in het buitenland. Je toont je flexibiliteit wat een loopbaan kan lanceren. Zelfs als je nu niet meer op de schoolbanken zit, blijft studeren in het buitenland nog altijd een optie. Je kan immers kiezen voor een bijkomende opleiding of je kan je talenkennis ter plaatse bijspijkeren.

Solliciteren

Als je niet voor jezelf wilt beginnen of kan worden uitgezonden, moet je op eigen houtje solliciteren in het buitenland. Dat kan op meerdere manieren: direct via het internet of indirect via een uitzendbureau. In veel landen speelt het netwerk dat je hebt een belangrijke rol. Dat wordt wel eens de hidden job market genoemd. Als je precies weet waar je wilt werken kan je onmiddellijk de gewenste buitenlandse werkgever benaderen. Iedere zichzelf respecterende organisatie heeft immers een website waarop soms ook interne vacatures staan. Het is niet aan te raden een sollicitatie via de post te sturen zonder vooraf te informeren. De regels van het solliciteren zijn overal anders en in sommige landen zijn de posterijen alles behalve betrouwbaar.

Trek het initiatief naar je toe. Leer de taal van het land waar je wil werken: taalkennis is echt essentieel. Zorg dat je de basisverschillen in de manier van solliciteren kent: daar waar de Fransen een geschreven sollicitatiebrief op prijs stellen, vinden de Britten dat achterhaald. Zij vinden dat je in je CV aandacht moet besteden aan je hobby’s en minstens twee referenties moet opnemen. Duitsers daarentegen vinden dan weer dat referenties niet in een cv thuishoren.

Ook de gebruiken in verband met het opstellen van een begeleidende brief kunnen verschillen van land tot land. Een goede begeleidende brief sluit in regel aan bij de behoeften van de werkgever en de eventuele vacaturetekst, en de toon is gericht op het verkopen van de sollicitant. Omdat de stijl van sollicitatiedocumenten overzees afwijkt, is het als Europese sollicitant geen slecht idee een professional in te schakelen die de lokale gebruiken kent.