Receptie en filmvoorstelling van de film "GIRL"

In het kader van de Vlaamse week in NRW nodigt de vertegenwoordiging  van de Stichting "Vlamingen in de Wereld" NRW  U en uw vrienden graag uit voor een​​

Receptie en filmvoorstelling van de film "GIRL"
( originele versie met Duitse ondertitels )
op vrijdag 22.3.2019
Receptie 18:30 - start van film 19:00
In Filmkunstkino Filmpalette
Lübecker Straße 15 · 50668 Keulen
http://www.filmpalette-koeln.de

De film:

Prijsgekroond  coming-of-age-drama over een jonge balletdanseres, geboren in een jongenslichaam.

Het debuut van de Vlaamse regisseur Lukas Dhont is een stringent gender-portret dat het innerlijk conflict van de hoofdpersoon, dankzij een uitstekende cast geloofwaardig en zonder uitspattingen schildert.

Dhonts debuut film werd vertoond in de sectie „Un Certain Regard“ van het Internationaal Film Festival van Cannes, en werd bekroond als beste speelfilm met de Camera d'Or en de Queer Palm. De hoofdacteur Victor Polster ontving de“ Un Certain Regard“-juryprijs voor zijn acteerprestatie.

„Girl“ won tevens de Prix FIPRESCI van de Internationale Federatie van Filmcritici en werd genomineerd voor de European Film Awards en voor een Cesar in de categorie "beste buitenlandse film"in Frankrijk.

Lara (de in dans opgeleide Victor Polster) is 15 jaar oud en heeft twee grote dromen: een carrière als ballerina en een genderaanpassing. Want Lara is niet zoals de andere meisjes: ze is in het lichaam van een jongen geboren. Ze wordt ondersteund door haar vader Mathias (Arieh Worthalter) en haar jongere broer Milo (Oliver Bodart). Omdat dansen op een prestigieuze Brusselse balletschool steeds meer van haar lichaam gaan vergen, dreigen zowel de langverwachte carrière als chirurgische ingreep plotseling in verder dan ooit. De tiener komt plots tot het besef haar twee dromen elkaar in de weg zitten ...

Toen hij iets wilde iets zeggen over 'hoe we gender, vrouwelijkheid en mannelijkheid waarnemen', vatte de jonge regisseur en scenarioschrijver Lukas Dhont de kern van zijn film samen als volgt :"Eerst en vooral is het echter de innerlijke strijd van de jonge protagonist die haar eigen lichaam riskeert om de persoon te worden die ze wil zijn“

Conclusie: Lukas Dhont tekent met "Girl" een gevoelig portret van een zeer sterk meisje, dat niet voor de ultieme zelfkastijding terugdeinst op de weg naar haar ware zelf.

(Uit de filmrecensie van Matthias Manthe in Film Start magazine)

 

Praktisch:

Graag reserveren per email aan viw@waeterloos.de met vermelding van de namen van de deelnemers vóór 15 maart.

Opgelet! De plaatsen zijn beperkt en worden naargelang ontvangstmoment  van de bestelling toegewezen. Uw reservering wordt per e-mail bevestigd.

Als U onverwacht toch verhinderd zou zijn, laat het dan op tijd weten, zodat andere gasten een kans maken.

 

Locatie 
Lübecker Straße 15 · 50668 Keulen
Event-date 
22/03/2019 - 18:30 tot 21:30

Club:

Affiche - receptie en filmvoorstelling van de film "GIRL"