Overslaan en naar de inhoud gaan
x

Over VIW

“Vlamingen in de Wereld wil de brug zijn tussen de uitgeweken Vlamingen en hun naasten, zowel onderling als met de Vlaamse gemeenschap van ‘personen, bedrijven en de overheid’ in België. Zo bevordert de stichting de samenhorigheid van de Vlamingen wereldwijd, hun internationaal denken en doen, en de internationale uitstraling van Vlaanderen.”


VIW verwelkomt iedereen met een hart voor Vlaanderen en die een band met Vlaanderen wenst te behouden zelfs na een al dan niet definitief vertrek uit Vlaanderen.

Wij omarmen de volledige diversiteit van de Vlaamse bevolking met respect voor ieders overtuiging. Wij richten ons op de volledige Vlaamse diaspora ongeacht de duur van het verblijf buiten Vlaanderen (kort, lang, definitief) inclusief wie een vertrek plant of terugkeert na een verblijf in het buitenland.

Met uitzondering van een beperkt kernteam, is onze werking volledig gebaseerd op vrijwilligers die zich onbaatzuchtig inzetten ten behoeve van de Vlamingen buiten Vlaanderen via onze vertegenwoordigerswerking.


VIW communiceert via diverse kanalen: