Overslaan en naar de inhoud gaan
x
Tara en Vic in Alicante

Travel is the only thing you buy that makes you richer

Wij zijn Tara en Vic, beiden fervente reizigers en bloggers (www.capecoconut.com). We leerden elkaar tien jaar geleden kennen en vertrokken nauwelijks een maand na onze coup de foudre al op onze eerste trip samen: een prachtige rondreis door Marokko per trein. Dat was meteen de vuurdoop voor onze relatie want je leert elkaar ineens écht goed kennen, en ook het startschot voor onze liefde voor avontuurlijke reizen. Sindsdien hebben we samen al meer dan 25 landen doorkruist. We zoeken telkens andere uitersten op: backpacken doorheen Centraal-Amerika, roadtrippen in de Verenigde Staten, eilandhoppen in Indonesië, wonen en werken in de Dominicaanse Republiek en Australië, … Hoewel het verleidelijk is terug te gaan naar de plaatsen die je kent en waar je een leuke tijd had proberen we steeds nieuwe bestemmingen te ontdekken. De wereld is groot genoeg en er is zoveel te zien!

We reizen meestal als echte nomaden en blijven liever niet langer dan een paar dagen op dezelfde plek. Wanneer we een land bezoeken willen we ons echt onderdompelen in de lokale cultuur, en zoveel mogelijk verschillende herinneringen maken. Twee weken op dezelfde plek blijven lijkt achteraf gek genoeg vaak korter te duren dan een week rond te trekken. Ze zeggen wel eens “Travel is the only thing you buy that makes you richer”. Hier kunnen we ons helemaal in vinden, want we krijgen er zoveel energie en voldoening van!

Een jaar Australië

Onze blog zijn we in 2015 gestart als dagboek om het thuisfront op de hoogte te houden, want we begonnen toen net aan een gigantisch avontuur: een jaar wonen en werken in Australië! De beslissing om Down Under te verhuizen was zeker niet evident, enerzijds sta je te springen van opwinding en kan je niet wachten om naar de andere kant van de wereld te vertrekken, anderzijds komt er toch heel wat bij kijken en moet je een stuk zekerheid durven opgeven. Voor we het goed en wel beseften hadden we onze jobs opgezegd en stonden we onze naaste familie te omhelzen en traantjes te drogen in de vertrekhal van de luchthaven.

Om te besparen hadden we de goedkoopste vlucht naar Sydney geboekt. De twaalf uur durende nachtelijke tussenstop in de luchthaven van Delhi namen we er zonder morren bij, want wij (ja WIJ!) gingen naar Australië! Bij aankomst vonden we allebei redelijk snel een job bij dezelfde firma in Sydney, en na zes maanden hadden we genoeg verdiend om een tweedehands campervan te kopen en te starten met onze roadtrip helemaal rond het immense continent.

Australië - The Pinnacles

#YOLO

Onze campervan was een omgebouwd bestelbusje, de enige “luxe” die we hadden waren een bed, een koelkastje, twee extra autobatterijen, een gasvuur en een klein waterreservoir met pompje. Geen sanitair dus, maar gelukkig is Australië goed voorzien van (vaak gratis) openbare douches en toiletten. Hoewel we uiteindelijk 8 maanden heel basic geleefd hebben voelde het zelden alsof we iets tekort kwamen. Natuurlijk misten we wel eens het comfort van België maar dit werd ruimschoots gecompenseerd door de vrijheid die we hadden om te gaan en staan waar we wilden in het prachtige Australië.

Gezien onze campervan bij aankoop al 280.000 km op de teller had staan twijfelden we of hij de dagenlange tochten doorheen de bloedhete outback zou halen, maar we besloten het er toch op te wagen, #yolo! Uiteindelijk heeft onze trouwe compagnon meer dan 27.000 km doorheen woestijnen, regenwouden, bergketens, outback, zandwegen en zelfs een stormachtige 10u durende overzet op de ferry naar Tasmania overleefd. We zijn geslaagd in ons doel om Australië volledig rond te rijden! Het was een fantastisch avontuur dat we direct opnieuw zouden doen, behalve die ferry dan...

Internetmarketing

Onderweg deelden we onze avonturen via instagram en onze blog. We werden een aantal keer aanbevolen in Australische magazines en werden ook geïnterviewd door The Daily Telegraph over waarom we zo graag in Manly (grote rivaal van de wijk Bondi in Sydney) gewoond hadden. Op die manier groeide onze blog en begonnen we een centje bij te verdienen via online partnerships. We vonden het superleuk om te zien hoe mensen van over heel de wereld onze posts begonnen te lezen, reistips te vragen of voorstellen deden om samen te werken.

Ondertussen zijn we terug in België en iets meer gesetteld. We hebben nu ons dochtertje Mila en een eigen huis met alle verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. Maar we nemen nog steeds elke gelegenheid om naar het buitenland te trekken, en blijven hierover posten op instagram en onze blog. Zo zijn we net terug van een fantastische roadtrip doorheen Frankrijk en Spanje. Hoewel we deze landen al vaak bezocht hebben stonden we weer versteld van hoeveel mooie nieuwe plekken er zo dicht bij huis te ontdekken zijn. Soms hoef je het echt niet ver te zoeken.

Work-life balance

Reizen met kinderen is natuurlijk helemaal anders, maar daarom niet onmogelijk of te lastig. We proberen het rijden in kleine stukken op te splitsen en ervoor te zorgen dat de timing overeenkomt met Mila haar dutjes. We wisselen stranddagen af met culturele uitstappen. We zoeken regelmatig een speeltuin of park waar ze kan ravotten. En we hebben vooral ook geleerd de FOMO (overal altijd alles willen zien) los te laten. Slow travel kan ook leuk zijn!

Naast het bloggen hebben we allebei opnieuw een gewone job, want enkel van onze online inkomsten kunnen we niet leven. Om dit te doen zouden we er veel meer tijd in moeten kunnen investeren: meer content creëren, regelmatiger posten, focus op het bouwen van een community enz. Nu komt ons dochtertje op de eerste plaats, dus de blog moet soms wijken voor ‘kwalitijd’ met het gezin. Het draait allemaal rond het vinden van de juiste work-life balance. Maar we blijven sowieso met plezier verder bloggen, want we hebben nog genoeg reisverhalen en -plannen om te delen!

Tips & Tricks

  • Relax! Soms zie je zoveel meer als je gewoon wat langer blijft rondhangen op dezelfde plek.
  • Spreek met locals. Zij kunnen je vaak echt verborgen pareltjes aanwijzen.
  • Investeer in een goede camera die bij je reisstijl past.
  • Less is more! Je zou versteld staan hoe gemakkelijk het is om echt basic te reizen.
  • Niet overplannen, laat voldoende ruimte om spontaan te zijn tijdens je reis.
  • Wees flexibel en geduldig: 2 eigenschappen die vaak heel erg van pas komen!

 

Australië

 

Tekst:Tara Podevyn