Overslaan en naar de inhoud gaan
x
Zapptax

De goede reflex om geld te besparen tijdens het reizen

Binnen enkele weken is het tijd om je koffers te pakken en je voor te bereiden om naar huis te gaan en de feestdagen met je familie te vieren. Feestdagen betekenen ook cadeaus kopen en uitgaven die zwaar kunnen zijn voor je portemonnee. Dankzij taxfree shoppen en ZappTax kan je met een gerust hart reizen.

Als je buiten de Europese Unie woont, kom je in aanmerking voor taxfree shopping. Dit betekent dat je je btw kan terugkrijgen op aankopen die je binnen de EU doet en meeneemt in je bagage. Btw is namelijk van toepassing op producten die binnen de Europese Unie worden geconsumeerd, maar niet voor een reiziger die deze aankopen meeneemt naar zijn of haar woonland. Deze aankopen kunnen van allerlei soorten zijn; elektronische producten, kleding of sieraden. Om deze procedures te vergemakkelijken, zijn er taxfree-operatoren zoals ZappTax, een innovatieve mobiele applicatie.

Wat heeft de app hiermee te maken?

ZappTax is beschikbaar in de App Store en Google Play. Deze app maakt taxfree shopping gemakkelijk zonder dat je te maken krijgt met lange administratieve procedures of het invullen van een bewijs van uitvoer in de winkel. Als Belgische start-up revolutioneert ZappTax de manier waarop je je btw kan terugkrijgen met behulp van geavanceerde en voortdurend verbeterde interfaces die gebruikers een eenvoudige navigatie en geoptimaliseerd belastingvrij winkelen bieden. Alle stappen zijn gedigitaliseerd, van het registreren van facturen tot het valideren van het formulier bij een douanebeambte of elektronische kiosk.

ZappTax onderscheidt zich door één van de hoogste btw-terugbetalingspercentages op de markt. De app brengt een commissie in rekening op het terug te betalen bedrag, maar deze commissie is aanzienlijk lager dan die van concurrenten. Bovendien is er 24/7 klantenondersteuning beschikbaar met teams die klaarstaan om gebruikers te helpen, ongeacht hun locatie. Gebruikers kunnen rechtstreeks contact opnemen met een medewerker, een bericht sturen via de app of gebruikmaken van andere beschikbare diensten.

Hoe werkt het?

  1. Download de app vanuit de App Store of Google Play; vul je persoonlijke gegevens, woonplaats, paspoortnummer en bankgegevens in.
  2. Vraag facturen op naam van ZappTax in de winkel, maak er een foto van en upload ze naar de app.
  3. Ontvang je bewijs van uitvoer enkele uren voor vertrek en scan het bij het verlaten van de EU (elektronische kiosk of douanebeambte). Deze stap bevestigt dat je het grondgebied verlaat met je aankopen.
  4. Ontvang je btw-teruggave op een bankrekening, PayPal of creditcard.

Waar wacht je nog op? Maak gebruik van taxfree shopping met ZappTax!

Auteur:
ZappTax