Overslaan en naar de inhoud gaan
x
Icha

Eindelijk: Een Belgische online school die écht maatwerk biedt

Icha staat voor ‘I Challenge’ en is een sterk groeiende online school in Vlaanderen. Oprichters zijn Philip Vertriest en pedagogisch adviseur Johan Bossuyt. Beiden waren jarenlang schooldirecteur en bundelden in 2020 hun ervaring in dit online project. Ze zetten hun schouders onder een performant platform voor kinderen en jongeren in binnen- en buitenland.

Philip Vertriest: “We organiseren online onderwijs voor kinderen en jongeren van 5 tot 21 jaar. Zelf trok ik in 2015 voor enkele jaren de oceaan over om een educatief project te leiden. Daarnaast gaf ik online les aan Belgische kinderen wereldwijd. We voelen een grote noodzaak aan talentgericht internationaal onderwijs op maat. Met de focus op kwaliteit.”

Game based learning

Naast de standaard vakken biedt Icha ook de mogelijkheid om via game based learning kennis uit te diepen in bv. geschiedenis, talen, programmeren & coderen. De kinderen schrijven zich in voor een leersessie naar keuze en gaan met een klein groepje aan de slag. Voor veel kinderen is dit een unieke kans om met andere Nederlandstalige leeftijdsgenoten in contact te komen.

Er wordt gebruik gemaakt van klassieke leergames als Minecraft, maar ook de innovatieve Micro:bit doet er zijn intrede.

Bedrijven

Ook binnen het bedrijfsleven groeit de interesse... Een proefproject waarbij er voor het administratief kader van een transportbedrijf in Polen een online leertraject Engels werd uitgerold, wordt na 8 maanden wegens succes verlengd.

Philip Vertriest: “Het grote voordeel is dat je bij de aanwerving van leerkrachten de lat hoog kan leggen. Voor de Poolse transportonderneming hebben we iemand in dienst die jarenlang binnen verschillende bedrijven actief was en die deze cultuur dus goed kent. En om het nog internationaler te maken: deze leerkracht opereert vanuit Canada.”

Wie interesse heeft in deze online school kan een kijkje nemen op www.icha.be, mailen naar hello@icha.be of contact opnemen via het Whatsapp nummer +32 474060212

Auteur:
admin