Overslaan en naar de inhoud gaan
x
Expat & co

Expat & Co: meer dan medische kosten alleen

Bij expatverzekeringen denken de meesten automatisch aan medische kosten. Die kunnen immers je buitenlandse plannen serieus dwarsbomen. Denk maar aan ziekenhuisopnames met torenhoge facturen (America, we’re looking at you). Of zelfs een simpel doktersbezoekje dat een pak duurder uitkomt dan verwacht. De medischekostendekking ligt dan ook vaak in de bovenste schuif bij expatverzekeringen. Jammer genoeg komt een ongeluk(je) zelden alleen en beperken mogelijke risico’s zich niet tot het medische. Wat als je per ongeluk schade veroorzaakt aan derden? Of wanneer een dief aan de haal gaat met je kostbaarste bezittingen? Expat & Co gaat een stap verder en hieronder lichten we graag enkele modules toe van onze Expatverzekering.

Flater-proof

Tijdens je buitenlandse avontuur neem je best een “Verzekering Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Privéleven” onder de arm. Een hele mond vol die je misschien beter kent als ‘de familiale’. Doorgaans dekt deze verzekering de lichamelijke en materiële schade die jij, je partner, je kinderen of zelfs je huisdier veroorzaken bij anderen. We mogen stellen dat ‘de familiale' vrij goed ingeburgerd is. Bovendien garandeert ze dekking in heel Europa en soms zelfs wereldwijd, tot wel 90 dagen in het buitenland. Maar net daar wringt het schoentje voor veel expats. Echte globetrotters zitten namelijk al vrij vlug over die beperkte limiet van 90 dagen. Voor hen voorzien we een extra aansprakelijkheidsmodule in onze expatverzekering. Eentje waarmee zelfs Guust Flater zonder zorgen kan verkassen.

Huisje, tuintje, verzekeringetje?

Het verblijf van expats is per definitie tijdelijk, dus de meesten huren vaker een woning in het buitenland dan dat ze er eentje kopen. En als het fout loopt in je (huur)woning, ben je dan ook beter goed beschermd. In België en Frankrijk is de huurdersaansprakelijkheid zo goed als verplicht voor huurders. Eigenlijk is dat net hetzelfde als de brand- of woonverzekering, maar dan specifiek voor huurders. 9 op 10 huurders heeft zo’n verzekering achter de hand. Behalve tegen schade door brand beschermt ze je ook tegen waterschade, glasbreuk, stormschade, inbraakschade. Bovendien ben je ook vergoed voor schade die je zou toebrengen aan je buren, bijv. door rook- en blusschade t.g.v. een brand in jouw woning. Net als de familiale dekking kan ook deze brandverzekering opgenomen worden in de aansprakelijkheidsmodule van Expat & Co. Hoewel die dus zeker niet overal wettelijk verplicht is geeft het je extra gemoedsrust. Zodat je je ook in het buitenland geen zorgen hoeft te maken in je gehuurde stekje. Althans over de ‘vaste’ delen van je woning. Maar hoe zit het dan met je ‘losse’ bezittingen?

Van espressomachines tot smartphones

De inboedelverzekering is nog zo’n verzekering die extra interessant is voor expats. Onder inboedel verstaan we alle spullen in je woning die niet vastzitten en dus te verhuizen zijn. Zo kan je ingebouwde keuken bijvoorbeeld onder de brandverzekering vallen (aangezien je die niet zomaar meeverhuist) en valt de espressomachine onder je inboedel, net zoals je dure smartphone of TV. De inboedelverzekering van Expat & Co is extra aangepast aan expats en beschermt je belangrijkste en waardevolste voorwerpen, op adres, maar ook tijdens de verhuis. Dus niet je reisbagage. Dat is dan weer een apart afsluitbare waarborg - de bagageverzekering. Het verschil met de inboedelverzekering is dat deze niet op adres verzekerd is, maar onderweg op reis. Niet oninteressant voor hen die voortdurend onderweg zijn. Zo zijn je spullen thuis én onderweg verzekerd tegen het onzekere.

Expatverzekering op maat

Naast onze familiale, brand- en inboedelverzekering hebben we nog tal van andere dekkingen die jouw leven als expat een pak gemakkelijker maken - waaronder de overlijdensdekking, de inkomensbescherming of bijstand in het buitenland. En als we dan toch nog aan die ziektekosten denken, onze ziektekostenverzekering is ook de enige die in het land van bestemming kan fungeren als een lokale verzekering, aanvullend op meer dan 15 sociale zekerheden, maar ook perfect overal ter wereld meeneembaar én aanpasbaar is (zie Kameleonprincipe ). Flexibel en alomvattend, voor expats én hun werkgevers.

Wil je meer te weten komen over welke modules nuttig kunnen zijn in jouw specifieke situatie? Ga dan naar https://expatinsurance.eu/nl/expatverzekeringen/expatverzekering en stel je eigen polis samen!

Auteur:
Expat & Co