Overslaan en naar de inhoud gaan
x
Delegation of Flanders to the USA

Flashmob Times Square

Ter gelegenheid van de heropening van New York steunde de Vertegenwoordiging van Vlaanderen in de V.S. een project van een team van in New York gebaseerde kunstenaars. De voorstelling met wielerthema vond plaats op de rode trappen op Times Square op vrijdag 20 augustus. Het team achter het evenement stelde de flashmob voor als hun #secretproject.

Na een jaar stilte in de evenementensector introduceerde een team van kunstenaars - waaronder de Vlaamse acteur en producer Kenneth Core - het idee om een flashmob met wielerthema te organiseren. Als heimat van de wielersport, en met het UCI wereldkampioenschap wielrennen 2021 in het vooruitzicht, was de Vertegenwoordiging van Vlaanderen in de V.S. blij dit spannende project te kunnen ondersteunen.

Onder de artiesten die de aanzet gaven tot het project zijn de Vlaamse acteur en producent Kenneth Core; de Duitse actrice, danser, choreografe en filmmaker Charly Wenzel; en de Amerikaanse actrice, schrijfster en filmmaker Elisha Jachetti. Deze zijn allemaal gelinkt aan de New Yorkse acteerschool 'HB Studio’. De Flashmob maakt deel uit van een videoproductie - gefilmd en gemonteerd door regisseur Alexander Vorobyev - die begin spetember zal worden gelanceerd. Deze video zal het verhaal tonen van 3 Vlaamse vrienden in een wielerwedstrijd, die verstrikt raken in een wervelwind van interacties met verschillende groepen mensen op en rond de beroemde rode trappen. De flashmob bestond uit een combinatie van dansen, zingen en acteren, en bevatte muziek van de Britse rockband Queen, het Vlaamse elektronische muziekproject Technotronic, en de Vlaamse folkband Laïs, gemixt en bewerkt door muzikaal producer en keyboard artiest John Bowen.

Zowel Charly Wenzel als John Bowen geven les aan HB Studio, en Kenneth Core en Elisha Jachetti zijn er student. Verder heeft zo’n 40% van de overige performers ook een HB Studio achtergrond. De rest van deze geweldige groep zijn NYC gebaseerde artiesten die het team vervolledigen in het brengen van dit covid-vriendelijke spektakel.

De Vertegenwoordiging van Vlaanderen in de V.S. besloot dit project te ondersteunen omwille van het wielerthema, dat nauw aansluit bij de Vlaamse sport traditie. Van 18 t.e.m. 26 september mogen we in Vlaanderen het WK Wielrennen verwelkomen voor zijn 100e verjaardag. Een groot feest, want #dekoerskomtthuis. Met de flashmob viert de Vertegenwoordiging ook de heropening van de evenementensector - die zware klappen te verduren kreeg tijdens de pandemie - en zette het de kunstenaars voor het eerst in een lange tijd terug in de schijnwerpers.

De volledige video kan je hier bekijken

 

Communication and PR Flashmob: paulinedn@live.be
Delegation of Flanders to the USA: newyork@flanders.eu
The New York Times Building, 620 Eighth Avenue, New York, NY 10018

Auteur:
Delegation of Flanders to the USA