Emigreren kan je leren

Infodag: Emigreren kan je leren!

afbeelding van Administrator
Administrator

Steeds meer Belgen wonen in het buitenland. Werk, de liefde, het avontuur, de redenen voor een vertrek zijn uiteenlopend en veelvoudig. Ze leiden hen soms héél ver weg van ons kleine landje, hoewel ook talrijke landgenoten hun geluk net over de grens zoeken.

Buiten de voor de hand liggende Europese landen, behoren de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland tot de meest gegeerde emigratielanden.
Het zijn populaire bestemmingen, die echter gekend zijn om hun ingewikkelde emigratieprocedures.
Daarom organiseert de stichting Vlamingen in de Wereld op donderdag 15 november 2018 te Asse opnieuw een infodag omtrent emigreren naar deze vier tot de verbeelding sprekende landen.

De beslissing om te emigreren neem je niet ondoordacht en een goede voorbereiding van de emigratie is noodzakelijk, want anders heeft het veel weg van bungeejumpen zonder touw.
Op onze infodag krijgt u daarom uiteenzettingen van experten over de verschillende aspecten van het emigratieproces.

Op onze infodag krijgt u daarom uiteenzettingen van experten over allerlei aspecten van het emigratieproces. De infosessie zal bestaan uit een aantal presentaties, daarnaast kan u ook antwoorden vinden in een onderling gesprek met onze experten op onze infomarkt.

De infodag bestaat uit een voor- en namiddagprogramma. In de voormiddag komen de VS en Canada aan bod, in de namiddag Australië en Nieuw-Zeeland.

Je kan je inschrijven voor de voormiddag, de namiddag of de hele dag.

Sessie 1 (voormiddag): VS en Canada
Sessie 2 (namiddag): Australië en Nieuw-Zeeland

Op het emigratieseminar krijgt u onder andere informatie aangereikt over de volgende onderwerpen:

  • Het aanvragen en verkrijgen van een visum en werkvergunning
  • Internationaal verhuizen
  • Verzekeringen in het nieuwe land
  • Moedertaalonderwijs voor de kinderen
  • Belastingen
  • Interculturaliteit
  • ...

De presentaties van experten zullen doorspekt worden met getuigenissen van ervaringsdeskundigen.

 

Programma

 

 

Waar? Asse (de volledige adresgegevens worden medegedeeld na inschrijving) - de locatie is gemakkelijk bereikbaar met de wagen en er is voldoende plaats om te parkeren - ook makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (op 10min wandelen van het station).

Gratis voor betalende leden van Vlamingen in de Wereld. Nog geen lid? Lid worden.

 

 

 

 

"Op de infodag worden alle aspecten van het migratieproces belicht. Niet enkel de mooie verhalen die je doen dromen, maar ook alle moeilijkheden onderweg. Je wordt voorbereid op het hele proces, van visumaanvraag tot integratie in je nieuwe omgeving."Elisabeth Vandekerckhove was aanwezig op de infodag van november 2017

 

"​Onze trip naar Brussel was zeker en vast de moeite waard. Gewapend met al deze nieuwe informatie vonden wij stilletjes aan onze weg in de wirwar van informatie over emigreren."Ann-Sophie Salomez was aanwezig op de infonamiddag van juni 2014 en woont nu in Nieuw-Zeeland.
"De VIW-infonamiddag is een echte aanrader, heel leerrijk."Kelly Raeymaekers was aanwezig op de infonamiddag voor haar verhuis in 2013 en woont nu in Las Vegas.