Overslaan en naar de inhoud gaan
x
Groepsfoto zomerevent

Zomerevent VIW-vertegenwoordigers

Op 7 juli verzamelden de VIW-vertegenwoordigers in Hotel Errera, de officiële ontvangstruimte van de Vlaamse Regering, in Brussel. Vlaams minister-president Jan Jambon ontving er Vlamingen uit alle windstreken. 

Eén keer per jaar verwelkomt onze stichting haar vertegenwoordigers in Vlaanderen. Als publieksdiplomaten traden ze in gesprek met respectievelijk een Vlaamse en federale diplomaat. De groeiende groep Vlaamse expats heeft een aanzienlijk potentieel om het formele netwerk in het buitenland te versterken en te inspireren. 

Diverse onderwerpen passeerden de revue. Hoe kunnen Vlaamse expats en VIW-vertegenwoordigers het diplomatieke Vlaamse en federale netwerk versterken? Wat kan de diaspora betekenen voor de diplomatie? En wat kan de diplomatie betekenen voor de diaspora? 

"Voor mij is iedere Vlaming in het buitenland een ambassadeur van Vlaanderen", benadrukte Vlaams minister-president Jan Jambon in zijn toespraak. Onze vertegenwoordigers luisterden aandachtig en ervoeren het als een hart onder de riem.

"Vlaanderen zal internationaal zijn of het is Vlaanderen niet", sprak Julie Bynens als secretaris-generaal van het Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken. Vlaanderen moet de wijde wereld omarmen en het rekent daarvoor onder meer op onze stichting, die al jarenlang de steun van de Vlaamse overheid geniet. Vlaanderen laat zich dan ook graag inspireren door de internationale mindset en het complexloos wereldburgerschap van onze vertegenwoordigers en elke Vlaming an sich.

Het werd door elkeen bevestigd, de VIW-vertegenwoordigers dragen als publieksdiplomaten bij tot het internationale imago van ons land en onze regio. "Met een maandelijks bereik van 50.000 Vlamingen wereldwijd, zal onze stichting deze boodschap verder uitdragen", besloot VIW-voorzitter Steven Van Laer de rijkgevulde dag.

Auteur:
admin